Cara Download myBSN App BSN Online BSNeBiz Mobile

Posted on

Anda pernah tak rasa pening dengan urusan kewangan? Beratur panjang kat kaunter bank, tunggu lama kat ATM, semua tu macam nak buat kepala pecah je.

Tapi jangan risau, sekarang ada myBSN! Portal ni memang terbaik, memudahkan hidup Anda dalam urusan duit!

So, apa tu myBSN? Jom kami cerita sikit. myBSN ni adalah satu portal dalam talian yang direka khas oleh Bank Simpanan Nasional (BSN).

Tujuan dia ni untuk senangkan Anda uruskan perbankan secara digital.

myBSN App
myBSN App

Download myBSN App

Anda pernah dengar tak yang BSN sediakan apps myBSN macam bank-bank lain? Memang serius ada? Soalan ni memang buat kepala pelanggan pening sekejap. Macam mana bank besar macam BSN boleh tak sediakan apps? Mari kita kaji sikit!

Aplikasi MyBSN

Pertama sekali, BSN memang ada apps myBSN sendiri dan BSN ada portal dalam talian https://www.mybsn.com.my yang boleh Anda akses melalui laman web rasmi di mana Anda boleh buat urusan perbankan dalam talian. Sila baca cara daftar BSN online dahulu kat sini ye.

Memang ada apps, tapi Anda still boleh guna laman web tu. Lagipun, tak semua orang suka install apps banyak-banyak dalam telefon, kan?

BSN kata mereka fokus kat pengalaman pengguna dalam laman web myBSN ni. Mereka nak pastikan laman web tu memberikan fungsi dan kemudahan yang sama macam apps.

Jadi, Anda still boleh semak baki akaun, transfer duit, bayar bil, dan buat macam-macam lagi urusan perbankan dalam talian. Lagi satu, Anda boleh akses myBSN dari mana-mana je, asalkan ada internet.

Sebenarnya, BSN ada alasan tersendiri kenapa mereka sediakan apps myBSN. Mungkin mereka nak fokus kat keupayaan laman web dan taknak membebankan pengguna dengan apps tambahan. Lagipun, tak semua orang nak muat turun apps lagi, kan?

Jadi, walaupun ada apps myBSN, BSN masih ada cara untuk Anda uruskan perbankan dalam talian. Pakai je laman web myBSN ni, boleh akses dari mana-mana je. Lagipun, asal boleh buat urusan perbankan dengan senang, takde masalah la takde apps kan?

MyBSN App

Untuk dapatkan aplikasi myBSN Anda boleh ikuti step ni ye:

  1. Buka Playstore (untuk pengguna Android) atau App Store (untuk pengguna iOS) di telefon Anda.
  2. Taip MyBSN dalam kotak carian di bahagian atas skrin dan tekan butang cari.
  3. Pilih aplikasi MyBSN daripada senarai hasil carian yang dipaparkan.
  4. Tekan butang Pasang (di Playstore) atau Dapatkan (di App Store).
  5. Tunggu sehingga proses muat turun dan pemasangan selesai. Pastikan telefon Anda mempunyai sambungan internet yang stabil semasa proses ini.
  6. Buka aplikasi MyBSN setelah pemasangan selesai.
  7. Ikut arahan untuk mendaftar atau log masuk ke dalam akaun BSN Anda.
  8. Selepas log masuk berjaya, Anda dah boleh mula menggunakan aplikasi MyBSN untuk urusan perbankan online Anda!
  9. Pastikan Anda log keluar daripada akaun selepas tamat penggunaan.

BSNeBiz Mobile

BSNeBiz Mobile bukanlah satu nama yang asing dalam kalangan mereka yang terlibat dalam perniagaan korporat. Ini adalah satu aplikasi mudah alih yang direka khas untuk memenuhi keperluan pengguna korporat.

Aplikasi ni berfungsi sebagai satu platform pintar yang menyatukan pelbagai keperluan perniagaan dalam satu tempat.

Sekiranya Anda dah daftar BSN online kat MyBSN, Anda tak boleh log masuk app BSNeBiz Mobile ye, sebab app ni khas untuk korporat je, tak boleh untuk individu/personal.

Kelebihan myBSN Online Banking

Sekarang kami nak kongsi dengan Anda kelebihan-kelebihan myBSN yang kami rasa terbaik:

1. Akses Mudah

Nak akses myBSN tak susah pun. Anda just perlu daftar akaun kat laman web rasmi dia.

Dah tu, Anda boleh login bila-bila masa dan di mana-mana je.

2. Urus Akaun

Tak perlu pening kepala nak urus akaun Anda lagi. Dengan myBSN, Anda boleh semak baki akaun, semak transaksi terkini, check pinjaman, dan banyak lagi hanya dalam beberapa klik je.

Alahai, tak perlu beratur panjang dah depan kaunter bank atau tunggu kat ATM lama-lama.

3. Transaksi Digital

Yang bestnya, myBSN ni memang power untuk urusan transaksi.

Anda boleh pindah duit dari akaun satu ke akaun lain, tak kisah la dalam BSN sendiri ke bank lain yang bekerjasama dengan BSN.

Lagi best, Anda boleh bayar bil utiliti, topup telefon prabayar, dan buat transaksi lain macam bayar pinjaman atau kad kredit, semua dalam portal myBSN ni.

4. 24/7

Portal myBSN ni buka 24 jam sehari, 7 hari seminggu. So, Anda tak perlu pening kepala pasal waktu operasi bank dah.

Nak uruskan duit waktu pagi buta ke tengah malam, Anda punya pasal!

5. Secure

Masalah keselamatan tu, myBSN tak main-main. BSN dah sediakan lapisan keselamatan yang terbaik untuk maklumat dan transaksi Anda.

Ada sistem pengesahan dua faktor, enkripsi data yang mantap, semua tu untuk jaga privasi Anda. Jadi, jangan risau, duit Anda memang selamat gila!

6. Info Terkini

Dalam myBSN ni, Anda tak akan terlepas info terkini daripada BSN. Anda akan dapat update tentang produk dan perkhidmatan terbaru, promosi hebat, dan program loyalty yang menarik.

7. Support Team

Dalam myBSN ni, dorang tak tinggal Anda sorang-sorang. Ada support team yang berdedikasi untuk bantu Anda sepanjang masa.

Anda boleh contact diorang melalui telefon, e-mel, atau chat dalam talian kalau ada apa-apa soalan atau masalah.

Senang je, takde la nak tunggu lama-lama macam nak order makanan kat restoran tu.

Jadi, jangan risau sangat kalau BSN takde apps myBSN. Anda still boleh nikmati kemudahan urusan perbankan dalam talian melalui laman web myBSN.