Cara Daftar Bank Islam Online Banking App Bankislam.biz

Anda tau tak, masalah utama ramai orang nak daftar online banking ni sebab rasa cam susah la, berbelit-belit. Aku pun pening dulu, tapi bila dah try sendiri, rupanya tak secomplicated yang aku fikir.

Nasib baik la sekarang ada cara senang nak daftar online banking Bank Islam kat BankIslam.biz ni.

Sebelum tu, Anda kena tahu la apa bestnya online banking ni. Senang la, boleh check baki tanpa perlu beratur panjang dekat bank, bayar bil tanpa perlu keluar rumah, semua boleh buat online je.

Jadi, sekarang aku nak kongsikan pengalaman aku dan langkah-langkah senang untuk Anda daftar Bank Islam online banking.

Daftar Bank Islam Online

Cara Daftar Bank Islam Online Banking

Pertama, bukak laman web BankIslam.biz. Klik kat butang First Timer yang Anda nampak kat situ. Lepas tu, Anda isi la maklumat peribadi Anda ikut arahan yang dia bagi.

Jangan risau, semua selamat, Bank Islam punya laman web ni secure habis.

Untuk maklumat lengkap seterusnya ikuti je langkah-langkah di bawah:

  1. Sila pergi ke https://www.bankislam.biz
  2. Klik menu FIRST TIME USER.
  3. Baca Terms and Conditions, lalu checklist/centang/tick klik next.Daftar Bank Islam Internet Banking
  4. Klik menu ATM/Debit Card.Bank Islam Online Register
  5. Sila masukkan 16 digit nombor ATM/Debit Anda.Cara Daftar IB Bank Islam
  6. Buat ID USER, password dan butiran lain pada skrin.
  7. Sahkan maklumat dan klik confirm.
  8. Tahniah Anda berjaya mendaftar bank Islam internet banking.

Cara Daftar Aplikasi GO by Bank Islam

Seperti bank-bank lain di Malaysia, Bank Islam juga menyediakan aplikasi Mobile Banking yang dikenali aplikasi GO by Bank Islam.

Pelanggan boleh muat turun aplikasi tersebut di Google Play Store atau Apple IOS Store.

Fungsi apps GO by Bank Islam ini adalah sama dengan website internet banking Bank Islam

Untuk mendaftar GO Bank Islam, sila ikuti langkah berikut:

  1. Download aplikasi GO by Bank Islam.
  2. Lepas tu buka atau lancarkan aplikasi GO by Bank Islam.
  3. Masukkan User ID dan Password yang telah didaftarkan untuk internet banking. Rujuk step di atas.
  4. Masukkan kod OTP/TAC/IAC yang diterima melalui telefon bimbit Anda.
  5. Setelah membuat pendaftaran, sekarang Anda boleh login semula menggunakan password yang telah didaftarkan.

Syarat Daftar Bank Islam Online

Sekiranya Anda ingin mendaftar akaun internet banking Bank Islam, ada beberapa syarat yang perlu Anda penuhi, iaitu:

  • Memiliki card Debit/card ATM Bank Islam
  • Umur 18 tahun keatas
  • Memiliki card ATM/card Debit dan PIN
  • Jenis akaun individu/perseorangan

Sekiranya Anda memperoleh masalah, Anda boleh menghubungi customer service bank Islam melalui email, telefon dan cawangan bank terdekat.

  • General Line : +603 2088 8000
  • Contact Centre : +603 26 900 900
  • Email : contactcenter@bankislam.com.my
  • Facebook : https://www.facebook.com/BankIslamFB

Itulah cara daftar Bank Islam IB online, semoga maklumat yang aku kongsi boleh bermanfaat untuk Anda. Sila kongsi artikel ini dengan klik butang kongsi di bawah.