Cara Tukar Nombor PIN Agrobank Kad Debit Online Terlupa

Dahulu aku terfikir, camna nak tukar Nombor PIN Agrobank Kad Debit? Bila teringat nak pergi ATM, hujan pulak lebat. Leceh betul, kan? Terus rancang nak tukar, tapi biasalah, kerja bertimbun, terlupa pulak. Dah la nak ingat nombor baru, lagi-lagi kalau banyak benda dalam kepala. Mesti ramai yang relate, kan?

Aku ada cara senang nak tukar nombor PIN kad debit Agrobank. Macam mana? Gunalah AmOnline! Tak payah nak pening-pening fikir nak pi mana, buka je website diorang.

Senang je, follow langkah-langkah dia, dalam beberapa minit, dah boleh la Anda gelak sakan sebab no PIN baru dah ready. Confirm tak caye? Jom kita baca apa aku nak cerita dalam langkah-langkah ni.

Cara Tukar Nombor PIN Agrobank
Cara Tukar Nombor PIN Agrobank

Cara Tukar Nombor PIN Agrobank Secara Online

Pastikan Anda mempunyai akaun AmOnline ye, kalau takde akaun lagi, register dulu lah, step-by-step cara daftar Agrobank online. Kalau ada, log masuk macam biasa.

  1. Masuk dalam akaun AmOnline Anda.
  2. Bila dah masuk, Anda tengok la dashboard tu. Ada banyak benda, tapi Anda fokus la kat bahagian Debit Card. Klik kat situ.
  3. Lepas Anda klik Debit Card, mesti ada banyak pilihan. Tengok la betul-betul, pastu pilih yang bertuliskan Settings.
  4. Cari lah option Change Card PIN. Klik je.
  5. Time ni la Anda kena fikir nombor baru Anda yang tak senang nak teka. Masukkan dalam kotak yang dia bagi tu.
  6. Dah masukkan nombor baru, klik button Continue.
  7. Dia punya langkah keselamatan. Anda akan dapat SMS TAC. Masukkan TAC tu dalam ruang yang dia sediakan. Confirm la nombor tu betul sebab TAC ni jenis satu guna je.
  8. Dah masukkan TAC, klik je button Confirm. Lagi satu langkah, guys! Cara Tukar No PIN Agrobank
  9. Congrats! Nombor PIN baru Anda dah berjaya tukar. Jangan lupa, simpan nombor tu elok-elok, takut terlupa pulak.

Senang kan? Tak yah nak pi bank, tak yah nak beratur panjang. Dalam beberapa minit, semua settle. So, kalau Anda malas nak pi jauh-jauh, AmOnline.com.my ni kawan baik.